Falukorv på franska...;)

Falukorv Provencale, visst låter det tjusigt. Inte nog med det, det var så gott och var verkligen falukorv i lyxförpackning. En vacker bild från en kokbok jag haft länge men inte umgåtts så mycket med tidigare. "Hemma hos Melker Andersson", inspirerade. Det är en bok om vardagsmat med lite piff på. Jag är inne i sådan period nu, ratar kokböcker som inte andas vardagsmat. Att planera matvecka den senaste tiden har känts lite motigt och jag vill bara ha hjälp till bra och kul vardagsmat. Denna boken hjälpte till. 
 
 
Falukorv Provencale

600 g falukorv i ring
½ dl senap Maille Provencale (Här blev det dock PG´s senap, då den älskas av hela familjen)
½ aubergine, skalad och tunt skivad
½ grön zuccini, tunt skivad
½ gul zuccini, tunt skivad (den skippade jag)
2 tomater, tunt skivade
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk herbs de Provance
1 dl riven parmesanost
1 dl cheddar (här blev det Västerbottensost idag)
 
Till servering
potatismos
blandade oliver
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva falukorven nästan hela vägen ned. Bred senap i varje skåra och lägg aubergine, zuccini och tomat mellan var och en av skårorna. (Jag fick ta varannan då jag skurit så tätt). 
Pressa ned vitlöken i olivoljan i en skål, blanda. Stryk blandningen över korven. Krydda korven med den provensalska kryddblandningen. Stek korven i ugn i 20 minuter. Fördela osten över korven efter halva tiden. Servera med potatismos och oliver.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det lät bara så gott!!!
Min favorit i falukorvsväg är att blanda Heinz chilisås
med cremefraiche och kleta på i snitten och därefter trycka ner hela bitar av röd paprika i varannan skåra och skivad mozzarella i varannan och sedan ytterligare lite fraicheblanding lite 'klickvis'
Den är inte helt fel heller

Svar: Åh, det lät ju också väldigt gott. Det måste jag testa. Tack för feedbacken. Jag blir så glad.
chestnut.blogg.se

2013-04-19 @ 12:24:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0