När mammas ris blir så gott

 
 
Häromdagen så letade länge efter ett recept som det var åratal sedan jag gjorde, mer än så faktiskt...;) Jag har pärmar med register som jag sorterar lösa receptblad i. Det är tjocka pärmar, sorterar in allt som jag vill prova på någon gång. (Det kanske hade varit klokare att sätta in receptet efter jag testat men, så här har det blivit)
 
Jag visste att jag kallade receptet "När mammas  ris blir så gott". Jag bläddrade fram och tillbaka länge och väl under fliken ris och pasta, gav till slut upp. Efter en stund kom snilleblixten och jag kollade under fliken kyckling. Jo men visst, där var det. Kanske inte helt självklart. He he.
 
Vågar jag erkänna att det var gott och jag verkligen njöt av att äta det. I dessa tider när den största synd som man kan göra är att äta vitt ris och bröd, kanske det är lite kontroversiellt....;) 
 
 
När mammas ris blir så gott
Stek en delad kyckling (jag kryddade den med rejält med allroundkrydda) i 25 min i 225 gradig ugn. Ta ut formen. Häll vätskan som bildats i ett litermått, fyll upp till tre deciliter. Håll ut tre deciliter okokt ris i ugnsformen. Tjoffsa runt lite. Häll på vätskan. Lägg på kycklingbitarna igen. In i ugn i ytterligare c:a 25 min. 
 
Kan inte bli smidigare.
 
 
 
Igår kväll bjöd vi in mamma och pappa på en hederlig plankstek. 
 
 
Efter den åkte sonen iväg på golfträning. Han var borta i två timmar. När han kom hem frågade han vad det blir till kvällsmat. Seriöst?! Två timmar. Teenager in das house. (Älskart!) 

Kommentarer
Postat av: Anne

Jag har fyra plankor som jag aldrig använt, vill du ha dom?

Svar: Tack snälla, men jag har sex stycken och mer än så kan vi inte vara när man bjuder på plankstek, det reder jag inte ut i alla fall. Fast jag tycker verkligen du skall börja använda dina. Gode tid, du kan ju drömma dig tillbaka till 80-talet med en plankstekskväll...;)
chestnut.blogg.se

2013-04-23 @ 08:10:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0