Små smördegspiroger

Små piroger som jag inte gjort på år och dag. Dagarna efter påsk när kylen varit full av rester, halvanvänt och sådant som inte blev använt, fanns resurser för de här. Jag kom och tänka på dem och blev så sugen.
 
Det behövs inte särskilt mycket fyllning och jag kan inte ge några exakta mått. Lite hackad spenat tinades och kramades ut. Stektes sedan med lite hackad lök.
 
Man kan ju hacka löken mindre och steka med 
lite mer stil...
 
Jag saltade och pepprade och rörde i den halva burken med Philadelfiaost, vitlök/örter som fanns kvar. Denna blandning fick sedan svalna. Jag vecklade sedan upp en rulle kyld smördeg och tog ut runda formar. Skedade på den avsvalnade fyllningen.
 
 
Vek ihop dem i halvmånar och tryckte till ordentligt med en gaffel. Penslade med ägg. In i ugn 225 grader tills de får fin färg. Glömde ta tiden men det tar inte lång stund. Spenatröran blir så god. Du behöver inte ens gilla spenat för att tycka om den. Mina barn gillade det skarpt, fast de kan gilla lite knepiga grejer så det kanske inte är en bra måttstock. 
 
 
 
Servera med valfria grejer. Typ så här så blir det en fin veggo-tallrik. Eller till en fördrink eller buffé eller ja, unna dig det till vad som helt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0