Färskostbakad paprika

Veggosöndag. Färskostbakad paprika med stekta grönsaker, kikärtor och lite getostkräm. 
 
Idag var det roligt med matlagning igen och jag var sugen på den där getostkrämen jag tänkt göra ett tag. Skulle gjort den till "Varm linssallad" men hade råkat äta upp brysselkålen som skulle vara i samt glömt köpa avokado. Plan B, med andra ord och det blev inte dumt det heller. Får köpa det jag saknar till linssalladen i morgon, för jag har mycket getostkräm kvar. 
 
 
Färskostbakad paprika

3-4 stycken stora paprikor, delade på mitten.
I dem lägger du en blandning av 
150 gr fetaost, som du rivit
250 g keso
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar.
 
In i 175-gradig ugn i 30-40 minuter.
 
Getostkräm

100 g getost
2 dl matlagningsyogurt
1 krm sv peppar
 
Mosa getosten och blanda med yogurten, peppra.
 

Till detta hade jag "kikärtssallad"  (Blandade kikärtor med olivoja, äppelcidervinäger, vitlök och lite purjo. Inte dumt alls, var bara försiktig med vinägern) som jag gjorde för några dagar sedan samt lite stekta champinjoner, purjolö och några kokta rödbetor som var över från en annan dag.
 
Det blev riktigt gott. Skall försöka hitta mer vegetariska alternativ, det känns lite fräscht och växla med. Nu hade det ju varit grymt gott med några skivor av en god korv till detta, men det var ju en veggosöndag...
 
Ha nu en trevlig söndagkväll. 
 
 Ps: Recepten har jag tagit från en bok från Allt om mat som heter Gott och grönt. I den finns massor av gott.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0