Mustig gulaschsoppa

Har en del kokböcker, typ femtitolv. Sedan finns det en del mattidningar och receptpärmar i hushållet. Ibland kan det var lurigt att komma ihåg vart jag hittade ett specifikt recept. Fast så är inte fallet med min "Mustiga gulaschsoppa". Det hittar jag alltid direkt. Köpte en Allers för fruktansvärt länge sedan och då följde det med en liten receptbok. Jag tror inte jag gjort något annat från den boken utom just denna soppa. Boken öppnar sig själv på rätt sida när jag tar fram den. 
 
 
Får man verkligen kalla en soppa med färs Gulasch? Det skall väl vara rediga köttbitar till en sådan soppa egentligen. Hur som haver, denna budgetsoppa är väldigt god och har mättat oss många gånger. Det är senapen och oreganon som gör den så god. Funkar så fint till det andra gojset.
 
Det här är en redig soppa.
 
Skall ni göra soppan, så lyd mitt råd och skär vitkålen i sansade bitar. Jag strimlade kålen, men kapade liksom inte av den ordentligt. Mina jobbarkompisar kommer nog att generat titta åt annat håll i morgon på lunchen,när jag kämpar med att få in decimeterlånga vitkålsbitar i munnen. Skönt att det är en trivsam atmosvär på jobbet i övrigt.
 
Mustig gulaschsoppa
 
500 g nötfärs
3-4 potatisar
2 gula lökar
1 rejäl skiva vitkål
smör
3 msk tomatpuré
6 dl köttbuljong (vatten och tärning funkar fint)
4 dl mjölk
s&p
oregano
2 tsk paprikapulver
senap
 
 
Skala och skiva potatisen tunt. Skala och finhacka löken och strimla kålen. Fräs lök och kål i smör  i en kastrull. Tillsätt köttfärsen och låt den bli brynt.
Rör ned tomatpurén. Späd med mjölk och buljong, lägg i potatisen och låt puttra under lock cirka 10 minuter. ör om då och då. Smaka av med kryddor och senap.
 
Sötnöt kikar fram.
 
Sedan är jag så glad att jag äntligen lärt mig att ha en skräppåse framme när jag lagar mat. Det tog mig typ till nu att inse hur bra det är. Det är kanske inte tvunget att lägga in en bild på just det men jag gör det ändå. Lite äckligt kanske. Jag kanske sansar mig och plockar bort den om en stund.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0