Tapenade med potatis

Idag gjorde jag en Tapenade. Receptet tog jag från den urtrevliga kokboken Systrarna Voltaires mat. Jag håller hårt i mitt exemplar då jag vet att det är svårt att få tag på den boken nuförtiden. Jag kom så väl ihåg när och varför jag köpte den. Återigen ett sentimentalt matminne som gör mig så glad. Idag tänker jag skippa den långa utläggningen, nöjer mig bara med att säga boken köptes just efter en tjej i klubben jag var med i, fixade till just Tapenade från den kokboken och ja, det var så gott, så mysigt, så speciellt...
 
 
Varför skall man då göra Tapenade när det finns så bra på burk? Ja, för att ibland kan det kännas lite roligt att få fixa till det själv. Vill ju dock gärna tro att det bli godare också när man gör det själv och sedan har jag nu en rejäl laddning att hitta på annat med.
 
Nästa gång så kanske jag tar burkvarianten, vi får se. Det är liksom inte skrivet i sten
 
Det ser ju inte klokt ut-men är gott
 
Jag stekte potatis till, där gjorde jag det väldigt enkelt för mig och provade en för mig ny deli-potatis. Nja, jag lyckades inte 100%, tyckte att den blev torr. Det som är kvar i påsen får nog kokas istället. Då blir den nog god. Jag håller mig nog till Anjapotatis nästa gång jag vill lyxa till det i stekpotatisväg.
 
 
Jag blandade Tapenaden med potatisen och stekte en god Årnäskorv till. Den med ost i. Den är riktigt fin.
 
 
 
Tapende

Kör i mixer:
3 dl svarta oliver utan kärnor
1 dl kapris
2 vitlöksklyftor
3 sardellfiléer
2 msk dijonsenap
 
 
När jag letade i kokboken efter hur man gjorde tapenaden så hittade jag  ett recept som innehöll tapenade, parmaskinka och så var en brödskiva inblandad. Måste vara hur gott som helst. Kommer att testas inom kort. Recention kommer, var så säker. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0