Varm linssallad med getostcrème

Asså det doftar ju inte direkt hallon när man tillreder det här. Det finns ju det som luktar godare än när man kokar gröna linser och brysselkål. Men det blir en riktigt trevlig sallad som man förmodligen står sig länge på. Borde vara en hur bra lunchrätt som helst fast jag åt den nu till kvällen. Tycker det är lite intressant med viss mat och hur länge man håller sig ohungrig. Jag som mår rätt visset av att vara hungrig känner att jag klarar av det bättre med rätt mat. Svammel nu, ber om ursäkt, men tycker det är lite fascinerade. Resterna får bli en lunch, men inte i morgon för då har jag lunchdate med min kära mor.
 
 
Varm linssallad 
2 dl gröna linser som kokas enl anv på paket. Gärna i buljong i stället för salt.
250-300 g brysselkål, kokas
2 avokador, urkärnade, skalade och skuren i bitar
1 rödlök, som strimlas och steks
s&p
 
Blanda de kokta linserna, brysselkålen och rödlöken i en bunke. Vänd försiktigt ned avokadobitarna. Smaka av med salt och peppar.
 
Getostcrème
100 g getost
2 dl matl yogurt
1 krm sv peppar
 
Mosa osten, blanda med yogurten. Peppra. 
 
Skeda över lite över din tallrik med linssallad.
 

Det var gott, men i ärlighetens namn så hoppade jag inte jämnfota. Men måste man göra det jämt? Ibland får man nöja sig med att det var bra mat.
 
Lycka-att dela avokadon och upptäcka att den är perfekt.
 
Till barnen stekte jag köttfärsbiffar (som jag givetvis kollade så att de inte gnäggade först-jag gjorde dem själv...) och la i pitabröd med grönsaker. Det känns inte moget än för linssallad, fast i ärlighetens namn så kanske sonen i alla fall hade gillat det. Han gläder mig ofta med vad han ger en chans och provar och sedan faktiskt tycker om. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0