På grillen

Jag kan vara lite sen i starten men sedan när jag kommer igång, så rackarns, är det fart på mig. Som det här när grillsäsongen börjar (ja, jag vet att man kan grilla hela året om men det är något visst när temperaturen är vänligt sinnad), då ser jag många facebookuppdateringar om grillning innan jag kommer igång. Men nu är verkligen grillen igång i den här familjen. Det har den väl i och för sig varit ett tag nu, men starten var ändå väldigt sen. Vi har gjort pizza, som jag avhandlade för några inlägg sedan och nu, potatis och kött i lite olika variationer. 
 
Jag tycker om när jag tänkt till och har en grundplan med maten några dagar framåt. Att ingredienser finns hemma och det bara är att sätta igång med matlagningen, då känns det inte alls jobbigt utan är bara lustfullt.
 
Jag gillar också skarpt de unika tillfällen då jag en ledig dag, när jag ändå håller på i köket och gör frukost liksom fixar till resten av dagens mat. Det finns ju faktiskt dagar när man inte vill stå i köket hela dagen. (Jaså??). Igår blev en sådan dag. Jag kokade små runda delikatesspotatis, gjorde köttfärssås av hälften av nötfärsen jag hade i kylen och gjorde "järpar" av resten. Kryddade helt enkelt färsen med en färdig Cevapcici-krydda och formade i järpstorlek. 
 
 
Så när kvällen kom så var det bara att grilla den förberedda Cevapcicin. Den kokta potatisen hällde jag ut på en plåt, hällde olja och flingsalt över, joxade runt och så in i ugnen ett tag på 225 grader (Snodde tipset från kära grannfrun som fyllde år och jämt häromdagen, såg i ögonvrån att hon gjorde typ så när köttet lades på grillen. Frågade inte exakt hur hon gjorde men det måste vara något sådant i och med att hon hade mängder av potatis som blev färdigt snabbt och blev god).
 
Är ju ingen särskild vacker mat, men gott blir det.
 
Lite vitlökssås och haricots vert till är fint.
 
Köttfärssåsen då? Tja, den blir dagens mat. Så det blir ingen matlagning idag. Tur är väl det för här har jag suttit och meckat lite med bloggen lite för länge, filat till kategorier och annat. 
 
När jag inte planerat mat, blir jag sur och aggressiv. Tyvärr händer det lite för ofta. Men ibland kan panikhandling i mataffär en halvtimma innan man är akuthungrig bli rätt bra. En liten trevlig lövbiffhistoria blir det i nästa inlägg... 
 
...en cliffhanger...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0