Försvinnande goda ostkex

Välkommen juni!
Jag tycker inte maj skötte sig exemplariskt men slutklämmen blev ju fantastisk i alla fall och "värmde upp en frusen själ" rejält. Det är magiskt vackert ute nu.
 
 
   
 
 Hur skall jag nu göra en snygg övergång till ostkex? Det går nog inte. Jag kör bara på. Tänker även göra inlägget ännu rörigare genom att avsluta med en bild på Justin.
 
Dessa kex är urgoda. Gjorde dem som "plock" till sonens konfirmation. Jag blandade ihop ingredienserna, formade till rullar och förvarade dem i kyl. När vi kom hem så värmde jag på sopporna (Kräftsoppa och Kycklingsoppa med pasta) som jag gjort innan och skivade upp rullarna och ta da, in i ugn och några minuter senare- Försvinnande goda ostkex. (Hade även gjort frallor med lök och vitlök, ni får det receptet också inom kort. Fungerade även de fint till sopporna)
 
 
Ostkex
Ca 80 st
200 g riven lagrad ost
100 g smör
3 dl vetemjöl 
1/2 tsk salt
1 msk kallt vatten
 
Blanda alla ingredienser utom vattnet i en matberedare, kör snabbt i hop till en deg. Tillsätt vattnet de sista sekunderna. Dela degen i fyra lika stora delar, cirka 10 cm långa. Lägg i kyl minst en timma. Skiva upp ca 1/2 cm tjocka skivor. På plåt med bakplåtspapper, in i ugn ca 8 min. 
 
Här är Justin. Min morsdagspresent från min dotter.
Han är hur söt som helst och värmde ett modershjärta
lika mycket som solen värmer oss nu. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0