Raberberpaj

En, gång för mycket länge sedan hade jag inte en skrälldus av kokböcker och allehanda recept. Livet var lite enklare då ;). Ville jag göra ett recept igen, visste jag vad det fanns. Det kan rätt lätt bli ett bekymmer idag när jag har det liiite annorlunda. Kanske tur att jag har den här bloggen, om ingen annan har glädje av den så har i alla fall jag det. Jag kan hitta mina gamla favoriter. 
 
Det finns några recept från den tiden, då för länge sedan, som jag allt som oftast fortfarande gör. Bland annat den här raberpajen. Det är nästan det enda jag gör med raberber. Jag tycker den blir grymt god. Det tjocka täcket fungerar så fint till den sura raberbern. Jag vet exakt i vilken kokbok jag har detta recept och när jag plockar fram boken så öppnar sig boken i pricip på rätt ställe. 
 
Igår var dottern med pappa på jobbet och som praktikant så ska man ha med sig fika tydligen. Så jag kan väl inte ta åt mig äran för att ha gjort den här pajen direkt, det var väl mest Alice, men jag vill ändå dela med mig av receptet. Vi hade inte så mycket rabarber, utan fick komplettera med fjolårets jordgubbar som fanns i frysen.
Det blev gott, godare än med bara rabarber... Tydligen. Det sa Alice. Vad vet jag? Inte en smula passerade mina läppar. Bitter? Japp, lite ;)
 
 
Min lätta raberpaj

Smuldeg:
300 g margarin eller smör
1½ dl strösocker
4½ dl vetemjöl
4½ dl havregryn
 
Fyllning:
Ca 3 liter skivade raberber (så mycket har jag aldrig haft till denna paj)
3-4 dl strösocker
4 msk potatismjöl
 
Lägg raberberna i en stor ugnssäkerform. Blanda socker och potatismjöl. Strö detta över raberbern. 
Smält margarinet i en kastrull. Rör ned socker, mjöl och havregryn. Strö den smuliga degen över rabarbern.
Grädda pajen i 225-gradig ugn i 20-25 minuter. Pajen skall få lite fin färg. 
Servera med vaniljvisp t ex.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0