Risonisallad med vitlöksfräst halloumi

Det är bara jag och sonen ikväll. Dottern är med pappa på jobbet. Förutom att vara ett synnerligen trevligt sällskap, är det väldigt roligt att äta med sonen. Han är nyfiken på det mesta, vågar prova och kan verkligen njuta av mat. Han liksom jag är väldigt förtjust i halloumi, så jag tyckte det var ett ypperligt tillfälle att testsa denna sallad. Receptet rev jag ut från en tidning och har hängt på kylskåpsdörren ett bra tag. 
 
Vi tyckte detta var så gott, jag suckade lyckligt mellan nästan varje tugga.
 
Risonisallad med vitlöksfräst halloumi
 
Koka 4 port risoni
I en stor skål gör en dressing på 
2 msk olja från soltorkade tomater
2 tsk rödvinsvinäger
2 tsk senap 
 
Skala en liten rödlök och skiva i tunna skivor. Strimla en kruka romansallad och så många soltorkade tomater du känner för. Lägg i dressingsbunken, även en rejäl näve ruccula. Stek 1 dl solrosfrön i torr stekpanna och lägg även det i bunken. Blanda runt. 
 
Tärna halloumi och stek i lite olja. När den fått fin färg, pressa i en vitlökklyfta och stek en liten stund till.
 
Blanda även risonin i salladen. Häll ut på ett fat, lägg halloumin ovanpå, samt annat som du känner för. Goda oliver, god chark eller vad du vill. 
Äts med fördel i väldigt trevligt sällskap en sommarkväll och med god valfri dryck. 
 
Nu har sonen hamnat framför sin dator och jag på vår lilla baksida. Jag tycker att det känns rätt bra just nu. Det gör ju inte det jämt men just nu är det riktigt fint.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0