Fralla med grahamsmjöl

Ack, så god frallan blev. Ack, så misslyckad soppan blev.
Hade inte riktigt rätt ingredienser hemma, improviserade men det gick inte vägen denna gång. Så ni får inte receptet. Jag gör om soppan på rätt sätt någon gång och då blir det nog bra och då skriver jag in det här.
 
Men frallan-oj. Baka dem om du inte gjort den innan. Eller ja, du kan väl göra dem igen. 
 
Jag dubblade receptet och det gick utmärkt.
 
Grahamsbullar
16 st
 
3½ dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk socker
1 tsk havssalt
5 dl grahamsmjöl
2½ dl vetemjöl
 
Pensla med filmjöl
Strö över vetekross (jag tog sesemfrön och kalonji istället, kalonji är små svarta frön som ser ut som sesamfrön)
 
Smula sönder jästen i bunke, rör ut den i det ljumma vattnet. 
Tillsätt socker, salt och de båda mjölsorterna. Knåda degen rejält.
 
 
Låt jäsa i 30 minuter. 
Knåda degen lätt på mjölat bord. Dela degen i två lika delar och forma till rullar. Skär varje rulle i åtta lika stora bitar och rulla ut dem till runda bollar. 
Lägg dem på bakplåtspapper, platta till dem lite lätt med handen och låt jäsa i 30 minuter.
Pensla med filmjölk och strö på vad du valt att strö på.
 
Grädda i 225 grader i 8-10 min.
 
Läskig soppa i kopp, god fralla på tallrik
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0