Picknickgifflar

Det här receptet skrev jag ned och satte i min receptpärm för ett tag sedan. Nja, jag kan väl säga att det var väääääldigt länge sedan. Jag älskar det. Jag skrev ned det på skrivmaskin. Tänka sig.  Det var ju inte så lätt att ändra när man skrev fel och jag vet att jag tyckte det var lite småkul med min felskrivning "Lägg fifflarna på plåt med bakplåtspapper..."  Där ligger de bra, in i ugnen med dem. He he. 
 
 
Hur som haver igår gjorde jag en dubbelsats av dessa, är liksom inte lönt annars. Några fick de 3/4 av familjen som är iväg och åker skidor på Hallandsåsen idag och resten hamnade i frysen för fikastunder i vårsol. Yeah! Livskvalitet. 
 
Picknickgifflar (8 st)

75 g smör
1½ dl vatten
25 g jäst
1 tsk salt
3 msk ljus brödsirap
1 ägg
2 msk sesamfrön. 
 
Fyllning (givetsvis går det att variera i det oändliga)
8 skivor ost (jag tog Västerbottensost denna gång)
8 skivor skinka
8 paprikaskivor (skippade jag helt)
 
Till pensling
1 ägg
1 msk sesamfrön
 
Smält matfettet och häll i vatten. Värm till 37 grader och rör ut jästen i blandningen. Rör ned salt, brödsirap, ägg och sesamfrön. Tillsätt mjölet, lite i taget till sdegen släpper kanten. Låt jäsa i 30 min. Knåda degen blank och smidig. Kavla ut en stor, rund kaka och sporra 8 trekanter. Lägg på en skiva ost, skinka och paprika på varje trekant. Rulla ihop trekanten mot spetsen.
 
 
Lägg gifflarna (inte fifflarna) på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 8-10 min, 250 grader.
 
 
Nu tänkte jag städa i vårt uterum. Det ser för sorgligt ut där. Längtar till uterumsdagar. Hoppas ni också är mitt uppe i en finfin lördag. Allt gott!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0