Pippi får curry

En minimal anstränging i går och nästan ännu mindre idag, resulterar i en finfin middag, currykyckling med ris. Sånt gillar jag. Det som var svårast, som jag faktiskt lyckades med, var att komma i håg att ta fram en hel kyckling från frysen på morgonen. 
 
När kvällen kom och jag höll på att smågreja med annat, typ tvätt och sånt kul, så lade jag ner kycklingen (som jag sköljt av ordentligt) i en stor gryta. Den fick sällskap av en stor morot, kålrot, gul lök, purjolök, lagerblad och vitpepparkorn. Fast innan det fina sällskapet, så hade jag låtit vattnet koka upp och jag skummade av så väl jag kunde. 
 
,
Detta fick koka i 40 minuter, medans jag tålmodigt väntade...;)
 
 
Jag tog upp kycklingen och silade buljongen, sparade även morötterna.
 
Idag när jag kom hem från jobbet gjorde jag våfflor, men det hör verkligen inte hit. Men efter våfflorna så tog jag fram min kokta kyckling och tog tillvara på köttet och delade det i lämpliga munsbitar. Smälte sedan en rejäl klick smör i en gryta, vetemjöl vispade i och buljongen från kycklingkoket hälldes i efter hand under omrörning. När jag var nöjd med konsistensen så rörde jag i salt, svartpeppar och curry.
 
Tack och lov är denna curry god, fast ja, jag köpte den för burkens skull.
 
Lade i kycklingbitarna och morötterna som jag sparat. Till detta koktes ris. Kan det bli enklare? 
 
Så enkelt att det gav mig tid att leka med kameran och Instagram...;)
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Barbro Dinér

Oj vad mycket god mat du lagar jättekul att få tips och vad rolig du är och inte minst herregud vad du är snygg, blir bara bättre med åren ser det ut som. Kram och glad påsk från oss i Borås.

Svar: Och tack snälla, vad glad jag blir. Blir så vansinnigt glad och lite stolt över att du gillar min blogg. Humorn och utseendet ligger i släkten... Har hört att jag är lik min faster. Hälsa alla så gott, hoppas ni får en fin påsk.
chestnut.blogg.se

2013-03-26 @ 09:16:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0