Saltimbocca på kyckling

Asså, fredagskvällens mat gick inte av för hackor. Saltimbocca på kyckling. Vid första anblicken av receptet kändes det för krångligt, det skall var enkelt i köket. Men där hade jag fel, det var icke det minsta krångligt. Salvia är en rätt så nyupptäckt kärlek för mig. Tycker det är jättegott. (Köpte en liten mesig Salviaplanta i mataffären och fick en allvarlig längtattack till när vårt uterum är fullt av stora fina krukor med örter från Källdalen igen. www.kelldalen.se )
 
Receptet är hämtat från Monika Ahlbergs vackra bok Monikas Vardagsmat och i och med det är det ett säkert kort enligt mig. Det mesta jag har provat som hon tipsat om har varit jättegott. Kycklingen blev så mör och underbart god.
 
 
Saltimbocca med kyckling

Ca 600 g kycklingfilé
1 kruka färsk salvia
flingsalt och nymalen sv peppar
6-8 skivor lufttorkad skinka
Ca ½ dl vetemjöl
2 msk smör och 2 msk olivolja till pannan
3 dl vitt vin
 
Serveras med pasta och sallad.
 
Dela kycklingfilérna till tunna schnitzlar. Banka ut dem lätt med handen. Lägg 2-3 salviablad på varje schnitzel. Salta och peppra. Lägg på en skinkskiva och rulla hop till en rulad. Fäst gärna med tandpetare. 
 
 
Doppa ruladerna i vetemjöl
Hetta upp en panna med smör och olivoja. Fräs kykcklingen gyllene runt om i ca 4 min. 
Slå på vinet och låt koka upp. 
Lägg på ett lock och skänk värmen. Låt sjukda i 8-10 min eller tills kycklingen är klar. 
 
(Fotnot: Jag hade lite mindre vin och hällde i lite grädde runt kycklingen. Det gjorde jag till en sås efteråt, krydda det med lite socker och soya. Det blev inte så dumt)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0