Salviakyckling med citron- och persiljepasta

Jag gjorde Salviakyckling med citron- och persiljepasta idag för att jag är så löjligt förtjust i salvia. 
 
 
Döm om min förvåning när det är pastan som visar sig vara så god att det är nästan osannolikt. Kycklingen stekte jag för länge så den blev lite torr. Hade råkat använda det sista baconpaketet också så det saknades. Jag måste göra om detta snart igen. Göra om, göra rätt. 
 
Bladpersilja och lite citron bidrog till att göra pastan så god.
 
Salviakyckling med citron- och persiljepasta

Ca 600 g kycklingfilé
½ paket bacon
smör till pannan
½ kruka färsk salvia
flingsalt och nymalen svartpeppar
 
400-500 g pasta (gärna pappardelle)
2 dl créme fraiche
1½ msk kycklingfond eller 1 hönsbuljongtärning
1 msk färskpressad citronsaft
flingsalt och nymalen svartpeppar
1 msk rivet citronskal
1 dl grovhackad bladpersilja
1 bit parmesanost
 
Om det är någongång som jag verkligen-verkligen är noga med eco
så är det när jag använder skalet på citrus. 
 
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Lägg creme fraiche i en kastrull tillsamman med fond eller tärning och citronsaft. Värm och smaka av med salt och peppar. rör ned bladpersiljan och citronskalet. 
 
Blanda ner i den nykokta pastan. Hyvla över lite flagor av parmesanost.
 
Stek bacon knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Skär kycklingfiléerna på längden till tunna schnitzlar. Salta och peppra. 
Hetta upp en rejäl klick smör i pannan. Stek de tunna kycklingskivorna gyllene i cirka två minuter på varje sida. Tillsätt salviabladen och stek ytterligare en minut. 
 
Krossa bacon och strö över kycklingen. 
 
Stekt sparris till var underbart, broccoli var inte dumt heller men det är inte lätt för broccoli att konkurera med sparris.
 
 
(Receptet är hämtat från Monikas vardagsmat av Monika Ahlberg)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Mina föräldrar kom hem från Spanien i fredags. Med sig hem, hade de fem stora fina och alldeles gula citroner som de plockat i trädgården. De luktade sååå gott! Precis om citroner ska göra! Helt utan gift och bekämpningsmedel.

Svar: Åhh, vilken lycka.
Man blir ju förtvivlad när man förstår hur mycket extra elände man får i sig genom maten.
chestnut.blogg.se

2013-03-24 @ 21:26:13
URL: http://bollebygdsmamman.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0