Tacopaj

Ok, nu förutsätter jag att ni suttit inne hela dagen vid datorn och min blogg för att se inläggen som poppat upp. Jag skrev ett antal inlägg i förmiddags och valde lite olika tider de skulle publiceras. (Det var rätt kul att se om det fungerade vilket det gjorde) Det kan ju hända att ni haft lite annat för er under dagen, men då är det bara att scrolla ned så här lite i efterhand så är allt förlåtet...;) 
 
I kväll blev det Tacopaj. Det finns antagligen mängder med varianter av denna paj ute i hushållen men själv gillar jag just denna. Den är god, men också för att det är minnen till. Jag gillar när jag fått ett recept av någon, brukar göra en liten anteckning om från vem receptet kom. (Det bästa av allt är handskrivna lappar från personen i fråga. Det gör mig riktigt lycklig) På det här receptet står det "Från Sofia. Dannes 40 års fest."
 
 
Tacopaj

Pajdeg:
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt 
50 g margarin
1½ dl mjöl
 
Mixa ihop till en pajdeg. Klä en pajform. Förgrädda i 200 grader i 10 min.
 
Fyllning:
500 g köttfärs som steks med tacokryddor
2 dl creme fraiche, paprika och chili
1 hackad gul lök
(2-3 tomater, skivade)
2-3 dl riven ost
 
Lägg färsen i pajskalet. Blanda creme fraiche, lök och ost och bred detta över färsen. (Ev tomatskivor)
Grädda pajen i cirka 20 min i 200-225 grader. 
(Man kan också lägga ananasbitar på färsen som alternativ)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0