Vitkålssallad, som gömt sig ;)

Asså, en redig vitkålssallad är väl vad man längtar efter så här på fredagskvällen? Fredagsmys med kål?

Nja, men du kan ju i alla fall skriva upp ingredienser på din handlingslista ikväll, för det är ett ruggigt fräscht tillbehör. Speciellt om du som jag tycker om pepparrot.

Vitkål- och rödbetssallad
400 g kokta rödbetor
200 g vitkål
2 äpplen
2 dl gräddfil
1 dl kesella
1-2 tsk pepparrot, riven eller på tub
1 tsk örtsalt.

Riv kål, betor och äpplen grovt. Blanda resten av ingredienserna och vänd ner det rivna.

Receptet är hämtat från "Bra mat som det är någon mening med" och jag tror det är bra till mina älskade väninnor som viktväktar just nu. Fast även till andra, bra och nyttigt "fylle".


Kommentarer
Postat av: Ann

Vilken vacker, nyttig sallad Catrin! Funderar på om man kan byta ut kesellan mot kvarg? Eller är kesellan lite mer lättrunnen??

Svar: Du, jag är inte helt säker, men det kan vara i princip samma sak kesella och kvarg.
chestnut.blogg.se

2013-03-16 @ 00:47:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0