En soppa att bli lycklig av och chevrétoast

Om en soppa kan vara vänlig och snäll  så är denna det. Kan inte förklara det bättre än så. Om man även fixat till chèvretoast till, ja då är man hemma...;)
 
Kycklingsoppa med pasta
 
500 gram kycklingfilé

8 dl vatten
500 gram passerade tomater
5- 6 dl valfri pasta
1 vitlök
2 scharlottenlök
1 chilifrukt eller ett par msk chilisås
2 små morötter
1-2 msk koncentrerad kycklingfond
purjolök
2 1/2  dl grädde
100 gram färskost
lite cayennepeppar

salt och peppar

Gör så här :
Bryn kycklingen i smör.
När den nästan är klar så fräser du hackad scharlottenlöken och de skivade morötterna och chilin tillsammans med kycklingen tills den är helt genomstekt.
Häll i vatten, passerade tomater och kycklingfond. Vill du göra soppan mer rund och mjuk i smaken så ha i grädde. Red av soppan med färskosten.
När det börjat sjuda så häller du i valfri nästan färdigkokt pasta, och låter den sjuda tills den är helt klar.
Smaka av med salt, peppar och lite cayennepeppar.

Innan servering så toppar du soppan med purjolök

Till soppan gjorde jag chevrétoast, ett recept jag hittade på Monika Ahlbergs blogg. Det var så gott. Dock tänker jag minska på honungen till nästa gång.
 
Chevrétoast 

4-6 skivor ljust bröd

100 g chévre

100 g färskost tex philadelphia

3 msk flytande honung

Rör ihop chévre, färskost och honung.

Skär bort kanterna på brödskivorna och dela varje skiva i trekanter.

Lägg på en rejäl klick av röran.

Gratinera i ugn på 250° i ca 5 minuter. Kör gärna 2 sista minuterna på grillvärme för mer färg.


Jag förutsätter att jag är helt normal som gillar att gå i
mataffärer utomlands och hitta typ andra pastaförpackningar 
att ta med hem.
 
Bokstavspasta från Tyskland
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0