Färgglada stekta grönsaker

Att steka upp en sådan här jättegryta med fräschheter var något av det smartaste jag gjort på länge. Det blev riktigt gott och ger mättnaden som varar. Jag är inte kul när jag är hungrig, anar att jag inte fixar så bra när blodsockerhalten åker jojo i kroppen.
 
Ni kanske redan har kommit på allt sådant här själva och tänker "lille vän, är det dags för dig nu att inse det vi redan vet." Fast jag får väl bjuda på det då. Jag får väl skylla mig själv att jag bjuder in er i min "matresa". 
 
 
Stekta grönsaker i färgexplotion
 
Hetta upp sesamolja och pressa i två vitlöksklyftor. Häv i en riktigt rejäl näve med haricot verts, stek någon minut. Häll i 0,5 dl vatten. Strimla kål (röd blir ju vackrast, jag hade bara grön hemma) röd paprika, en purjolök och vad du vill. Stek dem mjuka. Häll i färdigkokta sojabönor. Pressa i saft från lime och några matskedar Teriyakisås. 
 
 
Ät den som den är med lite bulgur till om du vill. Det blir ju mycket så i flera dagar har du fint komplement att fylla upp tallriken med till vad helst du lagar till. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0