Ing-Britts rulle

Kärt barn har många namn. Har en del varianter på det här receptet i min samling. Herrsmörgås heter en av varianterna, fast då skivar man upp rullen och steker upp dem istället. Här strör man på lite ost och in i ugnen en omgång till. 
Fyllningen går ju att variera i det oändliga. Jag tog stekt köttfärs idag, men det går ju att göra lämpliga stuvningar i olika varianter och smeta på. Jag tror att en god räkstuvning hade varit kanongott. Det blev lite trist med min köttfärs, den tog liksom över. Tänkte jag skulle göra den barnvänlig, men det är dumt att tänka så, speciellt när man har tonåringar. Men det är inte alltid jag kommer i håg det. (?)
 
Receptet kommer från Tillsammansmat, en bok som är en del i bokserie om "kyrkkaffe", lätt att laga till många-mat. Urmysig. Har flera ur serien, just denna hittade jag på Second Chance för en tia. Mycket bra köp.
 
Ing-Britts rulle
 
1½ dl vatten
1 dl grädde
50 g smör.
 
Kokas upp på spisen, till smöret smält. Ta bort från spisen
 
Rör i
 
1½ dl vetemjöl
en nypa salt
 
och knäck i 4 ägg, ett i sänder och rör runt till smeten blir blank.
 
Häll i långpanna klädd med bakplåtspapper och grädda i 20 i 200 grader. Stjälp upp på bakduk och låt svalna lite lätt. Bred på stuvningen, rulla i hop och flytta över till ugnsfast form. Strö över riven ost. Gratinera i 250 grader tills osten fått lite färg. 
 
 
 
Det blir gott, men inte det nyttigaste du kan äta. Tycker att man kan låta tallriken svämma över av grönsaker, så du äter dig mätt på dem istället.
 
Morötterna får ett eget inlägg. De var de värda. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0