Mjuka vallmobröd

Det måste bli ett brödrecept till. Ett utan surdeg, ett bröd som verkar lovande som picknickbröd då det inte skall bli blött eller segt om man förvarar det färdigbrett i plastpåse. Degen skall vara rubust och tjock, lite som en hård klump när den knådats. Det är helt i sin ordning. Även detta recept är hämtat från Bröd från Brunkebergs bageri.
 
Mjuka vallmobröd
12 bröd
 
500 g mjölk, 3 % fetthalt
60 g jäst
900 g vetemjöl
50 g rumstemperat smör
25 g socker
25 g havssalt
vallmofrön till garnering
 
Blanda alla ingredienser och arbeta degen i hushållsmaskin i 15 minuter. Låt den vila i bunken i 30 minuter.
 
Dela degen i tolv delar och rulla varje del till 15 cm långa bröd. Spraya dem lätt med vatten och rulla eller doppa dem i vallmofrön. Lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jästa i 1-1½ timme i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200 grader.
 
Grädda bröden i ca 10 minuter. 
 
Bröden var finare på bilden i kokboken, men goda var de.
 
 
Fina julkort gör mig glad länge. De ligger som bokmärken i mina kokböcker.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0