Pulled pork

WOW!
WOW!
och ett WOW! till.
 
Asså, när man har grunnat på en maträtt en längre stund och lurar lite hur man skall göra den. När det då sedan blir av och blir så bra, så känns det så mysigt. Jag har sett bilder på Pulled pork flera gånger och i mina ögon såg det så gott ut. Har aldrig ätit det tidigare. Nu har jag det och det kommer att ätas ofta här. Det var ju hur lätt som helst. Slow cooking i en underbar variant. Jag "dammade av lergrytan" och lade den i blöt som man skall. Lade sedan i en fläskkarré (på 1,1 kg), gned in den med salt och peppar och hällde över mycket med en rökig BBQ-sås. Bredvid köttet lade jag 2 skalade och skivade gula lökar och skalade en hel vitlök och lade klyftorna också.
 
 
In i kall ugn som sattes på 125 grader och lät karrén står där i fyra timmar. Under tiden så jag pysslar med annat, går på en trevlig promenad och när jag kommer hem och tar ut lergrytan ur ugnen, lyfter på locket och ser denna fina köttbit, som trillar isär så härligt när man börjar gaffla lite med den. Japp, då är det lätt att känna sig lite smålycklig.
 
Början av "gafflandet"
 
Pulled pork
 
Pulled pork i hamburgerbröd, fast här har jag nästan gömt
dem i coleslawn som var kanon till.

Kommentarer
Postat av: Barbro Dinér

Vad trevligt att se ditt glada face när man öppnar bloggen. Måste absolut prova Pulled Pork det låter ju toppengott. Ha en härlig vår!
Kram Barbro

Svar: He he, det är min söta lilla webmaster som har petat in bilden. Hon har fått mitt inlogg till min blogg och kan hjälpa mig att göra lite förändringar.

Det var toppengott. Jag bara smakade när det var alldeles nylagat, "drog isär" allt kött och hällde faktiskt på lite extra BBQ-sås innan jag ställde in köttet i kylen. Dag 2 värmde jag till köttet i en stekpannan innan vi gjorde burgarna. Det fungerade fint. Hoppas ni har en härligt vår med. Hälsa alla! Kram.
chestnut.blogg.se

2013-05-13 @ 07:53:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0