Crispy chili potatoes

Vilken tur att jag gillar att planera och laga mat, tänker jag ibland. För det gör jag, ibland. Verkligen inte alltid.
 
Idag är en sådan dag då jag verkligen inte har lust och då tänker jag att det är tur att jag i alla fall gillar det ibland. Vissa gör ju inte ens det. Vad jobbigt det måste vara. Idag blängde jag illa på den hela, frysta kycklingen jag tagit fram. Varför plockade jag fram dig? Kunde inte förmå mig till att tillaga den. Den stackarn åkte in i kylen istället med förhoppningen att i morgon när jag kommer hem från jobbet har jag lust att tillaga en hel kyckling. *Håller tummarna*
 
Häromdagen var också en sådan dag också. Då hade jag köpt på mig en Skaldjurssås. Det gör jag inte igen. Suck! Jag vill också göra det asalätt för mig ibland.
 
Suck, men barnen är goa i alla fall.
 
Fast äta ville vi göra idag med även om det inte blev någon kyckling. Så jag tog fram tjocka pommes frites ur frysen och färdiga hamburgare (Ja!) Men lite kul blev det. Jag gjorde den tomatsåsen ur David Batras inte så tråkiga indiska mat, som jag tänkt testa ett tag. Egentligen ska man fritera potatis själv men ja, ni fattar att något sådant händer inte här idag, och sedan vända runt dem i såsen så där rejält. 
 
 
Tomatsåsen blev så god. Jag hade tänkt testa den som en sidorätt till indisk mat någon gång, det kommer jag att göra för den blev jättegod. 
 
Crispy chili potatoes.
(enbart själva tomatsåsen, skriver inte ut receptet helt med den potatishanteringen. Önska dig boken i julklapp eller låna den av mig. Finns så mycket mysigt i den.)
 
3 scharlottenlökar
1 klyfta vitlök
1 msk finhackad färsk ingefära
1 röd chilifrukt
2 dl passerade tomater
3 tsk strösocker
Saften av en lime
 
Kärna ur och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili i 2 msk olja i en stor stekpanna. 
Tillsätt tomater, strösocker och limesaft. låt puttra ihop cirka fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Dränk potatisen i tomatsåsen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0