Fläskfilégratäng med bacon

 
Får man fresta med ytterligare en gratäng? Det är en gratäng jag skrivit om tidigare här i bloggen, som jag fått flest "likes" på, nämligen Exotisk fläskfilé. Ett helt gäng människor har gjort den och tycker den är sååå god. Jag vet inte om denna når upp till samma nivå men den var grymt god, så testa den här med. 
 
Fläskfilégratäng med bacon
 
500 g fläskfilé
1 tsk fransk örtkrydda
1 pkt bacon 
1 vitlöksklyfta
1 kruka basilika
150 g riven ost
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
10 cocktailtomater
 
Ansa filén från hinnor. Salta, peppra, och krydda runt om med fransk örtkrydda. Linda in filén i bacon. Bryn den runt om i smör tills den fått fin färg. Skär filén i skivor. Skala och finhacka vitlöken. Plocka bladen av basilikan, spara några hela blad till dekoration, hacka resten. 
 
 Spara några hela blad...
 
Mixa nog hackad basilika med osten, grädden och creme fraichen till en härligt ljusgrön sås. (Obs frestas inte att salta såsen, rätten blir salt nog ändå). Lägg köttet i en smord ugnsfast form, spid över vitlöken. Häll sedan över basilikasåsen och toppa med halverade cocktailtomater.
 
Tillaga i 225-gradig ugn i cirka 15 minuter, tills gratängen fått fin färg. 
 
Garnera med basilikablad och riven parmesanost.
 
 
Hade en öppnad påse med minimozzarella i kylen, så jag tog lite tomater och gurka till dem. Joxade runt dem i den grymt goda kryddmixen jag köpt på Oil&Vinegar i Malmö.
 
 
Har ni vägarna förbi en Oil&Vinegar-affär någon gång, gå in, smaka och bunkra upp lite kryddmixer av olika slag. De har så mycket gott. (Vad jag önskar att jag var sponsrad, he he)
 
Som ren dipp är den gudomlig.
 
Avslutar inlägget med lite burkkärlek. Harissa köpte jag på mig en burk av när vi var i London senast. Det finns ju givetvis även här, men i och med att jag visste precis vad jag skulle använda burken till och jag älskar att ha resminnen omkring mig var det ju så lämpligt. Jag fick dock aldrig någon kläm på riktigt vad jag skulle använda Harissan till tyvärr. Har någon något tips? Jag använde en klatt, och sedan hann den bli dålig innan jag kom på något ytterligare att laga med den.
 
 
Sedan en solklar burk. Det är klart att jag skall ha en Chestnutburk. Jag blev så glad när jag fick den. Om jag kan komma på någon användning för kastanjepuré är jag väldigt tveksam till, men burken i sig är klockren. <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

http://www.tasteline.com/Recept/Kottbullar_med_kastanjer_och_russin. Prova, lovar inget men kastanjer är jättegott.

Svar: Tackar. Får kolla in detta, fast du inget lovat.
chestnut.blogg.se

2013-11-04 @ 11:40:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0