En grymt god tomatsoppa

Det finns två man verkligen kan lita på här i världen. Det är väl gott att veta?
 
Det ena är Allt om mats recept och den andra är Monika Ahlberg. Enligt mina smaklökar blir det rätt varje gång jag testar recept från dem. Denna gång testade jag en tomatsoppa från Monikas nya, vackra soppkokbok. 

 
 
Soppan var så god, att jag inte ens tror man behöver tycka om tomater för att gilla den. Dessutom var den barnsligt enkel att göra och var färdig på ett litet kick. Förslaget i boken är att servera med ugnsrostade kvisttomter och mozzarella, vilken antagligen höjer soppan en division. Men då den lagades här i kväll under ett plötsligt infall och utan planering, kokade små yttepyttiga stjärnmakaroner och hade till som lite extra fylle.
 
 
Tomatsoppa
 
1 gul lök, som hackas och fräses i 2 msk smör i 3-4 minuter, på medelvärme.
I med 2 burkar krossade tomater och 1-2 dl vatten. Smula ned 2 hönsbuljongtärningar och låt koka upp. Tillsätt 2 dl grädde och låt sjuda cirka 5 minuter. Smaka av med basilika, salt och svartpeppar.
 

Hur kan något så enkelt bli så gott?
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0