Inbakad räksoppa


Har lust att börja blogga igen, så jag tar och dammar av min kära blogg. Blogglusten drabbade mig när jag stod och rörde i en gulaschsoppa häromdagen och njöt. Höstens mat är så härligt inspirerade (he he, vilken mat är inte det?) och jag fick en enorm lust att skriva om min gulasch, den vackra hösten och glädjen över långkok. Men jag gjorde inte det utan jag börjar om mitt bloggande med vad som borde varit en given succé. HA! 
 
Inbakad räksoppa.  (4 port)
Säkert! Hrpff!
 
Skala 500 gr räkor. Fräs skalen, ihop med en lök, en morot och ½ chili som du hackat. Fräs en stund i olivolja och klicka i 3 msk tomatpuré. Lägg i 2 msk vetemjöl och rör runt ordentligt. Häll in 4 dl vatten och 3 msk hummerfond. Låt sjuda i 5 minuter. 
Sila soppan, häll tillbaka i kastrullen. Rör i 5 dl vispgrädde och låt det koka upp. Smaka av med s&p och cayennepeppar. Låt sedan soppa svalna lite. Sätt ugnen på 200 grader. 
 
Under tiden kavlar du ut fyra smördegsplattor och penslar dem med ägg.
 
Fördela räkorna i fyra portionsskålar och häll även i soppan. Lägg på smördegsplattor med den penslade sidan neråt. Pensla även ovansidan. Det är här nu du börjar bli riktigt, riktigt frusterad. Du tror nämligen att det största misstaget du kan göra, är att få räkorna för sega, men där har du fel. 
Smördegseländena fastnar inte ordentligt. Du surnar till rejält, men tänker att va sjutton, det ordnar sig när de kommer in i ugnen. 
Du sätter in skålarna i ugnen och börjar röja upp lite i köket. När du sedan tittar in i ugnen ser du att smördegsskiten glidit ned i soppan helt och hållet. 
Det är här du skriker åt din familj "Att vill ni ha kvällsmat får ni gå till Lugnets Bistro och köpa pizza!!!"  och det känns som hela världen är dum mot dig. Här finns det lite utrymme dock att sansa sig och fiska upp smördegsäcklet och rädda soppan. (Du har ju trots allt gjort dig till och fixat en fond med räkskal).
 
Fördelen är dock att när du trots allt serverar familjen soppan, så tänker du inte ens på om räkorna blivit sega eller inte, du är så gräsligt irriterad ändå.
 
Räksoppedoppad smördeg. Yuk!
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: ulle

Haha, underhållande beskrivning av ditt räksoppsäventyr! :-) Det känns bara sååå rätt att du dammat av bloggen igen!

Svar: Tack kära du.
chestnut.blogg.se

2013-10-13 @ 20:10:49
Postat av: L8

Underbart! Ungefär lika lyckat som med min öppna lasagne härom helgen...

Svar: Ha ha, din lasagnemiddag var nog ännu lite värre...;)
chestnut.blogg.se

2013-10-13 @ 20:27:23
Postat av: Anonym

Du är lika ljuvlig som alltid <3
Men nu vill jag be dej om en tjänst.... ALLA (utom jag) på mitt jobb håller på med 5:2 och blir så himla smala och fina (jag ingår inte i den gruppen heller) så OM du har lite tips på vad man kan äta på 500 kaloriers dagarna så KANSKE jag blir inspirerad till att prova.
Kram

Svar: Mitt nya inlägg borde vara inspiration nog... Kanske kommer med mer inspiration så småningom... Puss på dig, Anonym-Anne.
chestnut.blogg.se

2013-10-15 @ 08:37:30
Postat av: Anne

Jag är inte alls anomym... råkade bara missa att skriva in mitt namn i ovanstående inlägg. Kan ju inte komma ihåg allt, hum

Svar: Fast du kom ihåg rätt mycket i kommentaren ändå, framför allt smicker till mig och det gillar jag skarpt. :)
chestnut.blogg.se

2013-10-15 @ 08:39:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0